cultuur

Ik houd van Rio gaat over cultuur gepassioneerd, en kijkt naar de grote rijkdom van de artistieke creativiteit er blinkt dekken over de stad, in al zijn traditionele en innovatieve vormen en uitdrukkingen.


Rio de Janeiro het repertoire van de traditionele cultuur is uiteengezet, met inbegrip van filmfestivals, theaterproducties, kunst tentoonstellingen, en dansvoorstellingen. Artistieke uitingen van chique theater producties authentieke favela schatten worden tentoongesteld aan de lezers, het toevoegen van meer textuur aan culturele portefeuille van de stad.


image

Cariocas ZIJN DE ZIEL VAN RIO


'Cultuur' is een open en vloeiend term die verwijst naar iets geproduceerd door het menselijk intellect. Het omvat de traditionele kunst, zoals film, theater, dans en exposities, evenals alledaagse reconstructies die het wezen en het karakter van een populatie vormen. Rio de Janeiro is werkelijk rijk aan erfgoed en diversiteit, een combinatie van creativiteit en input.

Wanneer Rio de Janeiro voor de geest komt, er zijn genoeg van beelden: ongerepte stranden, voetbal, carnaval, gegrilde vlees en de nationale drank caipirinha - nog, meer dan wat dan ook, het is de mensen van de stad die Rio maken tot wat het is.

Riep Cariocas, inwoners rio's vormen een zeer cultureel diverse groep, omdat ze afkomstig zijn uit verschillende erfenissen, culturen en geloofsovertuigingen - met onmiskenbare kenmerken hechten van de cultuur samen: een algemeen goed humeur, liefde voor het leven, vriendelijkheid en warm gastvrijheid.


Open en gastvrij, Cariocas zijn de essentieel onderdeel van wat maakt Rio zo'n populaire bestemming: begiftigd met een natuurlijk optimistische houding, mensen van Rio zijn uniek herkenbaar aan hun echte glimlach, spontaniteit en nieuwsgierige aard.


Centraal in de totale Carioca cultuur is de vitale rol die familie en vrienden spelen in elkaars levens: verjaardagen altijd gevierd wordt omringd door vele vrienden en door de verlengde familie, en elke gelegenheid is de perfecte kans om samen te komen en socialiseren. Sport, muziek, en het zonnige buiten zijn best genoten in de gezelschap van anderen, en de week-end barbecues zijn een hoofdbestanddeel van de lokale leven.

Een deel van de lokale filosofie is de oprechte belangstelling in het leren over manieren en omgangsvormen van andere delen van de wereld, en waarin veel nieuwe elementen in het lokale culturele landschap, geven geboorte aan vooral Carioca uitdrukkingen als het muzikale genre Bossa Nova en een verscheidenheid aan gastronomische, artistieke en literaire juweeltjes.

Een aspect dat hun onderscheiden geest Cariocas leent is de neiging om invloeden van verschillende culturen nemen in een charmante en speelse stijl.

In de afgelopen eeuw, de relaxte sfeer, prachtige landschappen en openhartige mensen van Rio hebben gehandeld als 'muze' voor grote schrijvers, dichters en componisten zoals Tom Jobin en Vinicius de Moraes, de makers van de mijlpaal Bossa Nova nummer 'Garota de Ipanema' (Girl from Ipanema).

Deze zelfde aspecten van de stad heeft een aantal van aangetrokken de meest getalenteerde kunstenaars uit de hele wereld, en een grote instroom van menselijk kapitaal is geïnstigeerd fenomenaal ontwikkelingen in de culturele produceren van de stad.


De meest bekende en internationaal zichtbare uitdrukking van Carioca cultuur is de spectaculaire carnaval feest dat elk jaar plaatsvindt: duizenden inwoners marcheren in koor paraderen zeer geavanceerde kostuums bij het geluid Samba muziek.


Wereld beroemd over de hele wereld al tientallen jaren, Carnaval in Rio is een echt wilde en spectaculaire vijfdaagse feest, waarbij miljoenen mensen, en doordringt elke hoek van de stad, dag en nacht. Hield 40 dagen voor Pasen, Carnaval begint officieel op vrijdag en de uiteinden van het vet dinsdag. Echter, pre-carnavalsvieringen beginnen bij minstens een week van te voren, en doorgaan tot de zondag na vet Dinsdag.

Carnaval in Rio de Janeiro gaat terug tot de 17e eeuw, toen de Portugese adel gehouden feesten en partijen op basis van hun nobele Europese tradities. Na verloop van tijd, deze vieringen geabsorbeerd elementen die specifiek zijn voor inheemse en Afrikaanse cultuur, en mondde uit in een unieke en zeer spectaculaire mix sterk beïnvloed door Afro-Braziliaanse folklore.

Beyond Carnaval in Rio de Janeiro een breed scala aan artistieke en alledaagse uitdrukkingen glitter over elke dag van de stad het jaar, vaak geïnspireerd door de stad zelf en de aanwezigheid van talloze kunstenaars, schrijvers en muzikanten.

Vooral van belang in Rio de Janeiro, Boekwinkels peper van de straten van de stad, het hosten van een breed scala aan belangrijke artistieke evenementen, zoals boekpresentaties, lezingen, recitals en discussies. Ze zijn ruimten van vermenging, waar de gewone mensen, kunstenaars en intellectuelen te ontmoeten en ideeën uit te wisselen en waar literatuur en kunst mix met koffie, eten, muziek, vrije tijd en debat.

Rio heeft ook bekendheid in de afgelopen decennia voor zijn bijdrage aan de wereld van de beeldende kunst. Dit is deels te wijten aan publieke en private investeringen in galeries en tentoonstellingen over de stad: het Museu de Arte do Rio (Rio Art Museum) werd ingehuldigd in 2013, en gastheren prachtige tentoonstellingen en evenementen het hele jaar. de Museu de Arte Moderna (Museum voor Moderne Kunst), evenals de Centro Cultural Banco do Brasil (Bank van Brazilië Cultureel Centrum), bieden ook een programma van de internationaal erkende tentoonstellingen.

Een ander aspect van de culturele repertoire Rio is zijn theater. De & quot; Teatro Municipal, & quot; of Stadsschouwburg, is één van de meest markante gebouwen in de stad. Gebouwd in de barokke stijl in Cinelandia in 1909, is in de eerste plaats vertoont klassieke concerten, opera's en balletten, evenals enkele muziektheater. De OI Instituut heeft ook twee theaters in de wijken van Flamengo en Ipanema, het runnen van een rijkdom van de verschillende artistieke prestaties, het verstrekken van een uitgebreid programma van theater voor jong en oud publiek.


Cultuur van de stad kan ook worden gedefinieerd als de dagelijkse activiteiten en maniertjes van de mensen. Graffiti kunst, skateboarden, vissen en vliegeren zijn belangrijke componenten van eigentijds Carioca leven, samen terwijl bepaalde uitdrukkingen, gebaren, smaken en tendensen vormen de gemeenschappelijke structuur van een rijke en verenigde samenleving.


De Jeito Carioca, of Carioca manier, is een bekende term gebruikt om de creatieve, positieve en ingenieuze manier geven de mensen Rio aanpak van obstakels en tegenspoed.

Deze eigenschappen ontstaan als veel van de welvarende gebieden van de stad als ze uit de gemeenschappen boven Rio heuvels. Favela's hebben lange, gevarieerde en levendige geschiedenis en tradities die nog steeds enorm invloedrijke rol in de vorming van het hebben stad wezenlijke karakter.


Toegenomen ontwikkeling en investeringen in de stad hebben geleid tot de oprichting van de gebeurtenissen die ongetwijfeld geavanceerde literatuur, film en kunst op het wereldtoneel, en uitgebreide toegang tot cultuur onder de inwoners van Rio.


Het Festival van Rio, die in 1999 begon, is één van de de belangrijkste filmfestivals in de wereld en heeft een aantal van tentoongesteld het grootste talent in de richting, met inbegrip van Costa Gavras, João Pedro Rodrigues, en de wereldberoemde acteurs als Samuel L. Jackson, Jeremy Strijkijzers en Helel Mirren.

De stad herbergt een internationale boekenbeurs, waar de uitgevers, boekverkopers auteurs, kenners en liefhebbers verzamelen om ontdekken en te bespreken literatuur, het aanbieden van een ruimte voor provocerende en vruchtbare communicatie tussen intellectuelen en het bredere publiek.

Elk jaar, Rio houdt Anima Mundi, een animatiefilm festival screening baanbrekend en boeiende geanimeerde films uit de hele wereld. Erkend door de International Academy van de Oscars, het is de grootste animatie evenement in Latijns-Amerika, als een platform voor de nieuwste en meest originele artiesten in het veld.

Voor een weekend elke winter, schilders, beeldhouwers en beeldend kunstenaars gooien opent de deuren van hun huizen en studio's in het creatieve hart van de stad - de mooie en bohemien helling wijk Santa Teresa - voor een evenement genaamd Arte de Portas Abertas (Open Doors kunst).

Sinds 2003 is Rio de Janeiro gastheer van de zeer prestigieuze FLIP festival in het charmante en historische stadje Paraty. Het Internationaal Festival van de Literatuur heeft samengebracht een aantal van de meest geliefde en veelgeprezen hedendaagse schrijvers, waaronder Julian Barnes, Don DeLillo en Hanif Kureishi.


Aandacht voor de religieuze aspect van Rio de Janeiro cultuur, de iconische standbeeld van Christus de Verlosser weefgetouwen majestueus over de stad, het symbool en getuigen van de diepe geworteld verbinding tussen Cariocas en het christelijk geloof - afgebeeld met wijd open armen, het monument herinnert alle bezoekers van het gastvrije karakter van de stad en haar inwoners.


Brazilië is een zeer religieus land en door de diversiteit van de bevolking, religies vaak nemen invloeden van het katholicisme, protestantisme, heidendom, Europese spiritisme, Inheemse overtuigingen en Afrikaanse religies en rituelen - het benadrukken van de voorbeeldige openheid en culturele integratie van beide Rio de Janeiro en van het land als geheel.

De twee meest overheersende invloed op de geloof bevolking zijn het Europese christendom, en de sacramenten en gewoonten die gemigreerd naar het land, samen met de Afrikaanse slaven. Tot het midden van de 20e eeuw meer dan 90% van de Brazilianen waren katholiek, waardoor het land de grootste katholieke land ter wereld, met een snelle groei in de evangelische protestantisme in de afgelopen 50 jaar.

Religieuze feestdagen en festiviteiten plaatsvinden het hele jaar ter ere van heiligen en heilige data van grote belang in de Braziliaanse folklore en katholieke geschiedenis. allen door Juni, juli en delen van augustus, Rio speelt gastheer voor een breed scala aan outdoor en indoor feesten ter ere van belangrijke heiligen, het doordringen Katholieke vieringen met traditionele Braziliaanse en Afro-Braziliaans muziek en keuken, zoals Forró muziek en diverse traditionele nationale gerechten.