toerisme

Toeristische informatie en advies over een aantal van de beste rondleidingen, excursies, wandelingen, en weinig bekende juweeltjes rond de stad worden blootgelegd aan de bezoekers van de stad. Ik houd van Rio brengt gedetailleerde en gespecialiseerde tips over hoe je best te genieten van de diverse landschappen - bergen, stranden, parken, en nog veel meer. Van de perfecte foto's te maken, om de beste manier om een regenachtige dag door te brengen in Rio, evenals lessen en excursies.


Beroemde bezienswaardigheden zo veel kleine en vrijwel onbekende schatten ontdekt en gepresenteerd. Gedetailleerde informatie over hoe u een deel van Rio te bereiken, of waar u de beste gidsen te vinden, wordt aangeboden het hele Portal.


image

WORLD PATRIMONIUM EN ERFGOED WEBSITE


Wereldberoemd om zijn stranden, carnaval, en de iconische standbeeld van Christus de Verlosser, Rio de Janeiro is een stad met een rijke geschiedenis, cultuur, tradities en natuur die veel verder gaan dan wat algemeen bekend. Prachtige kusten, monolithische bergen, watervallen, ongerepte stedelijke bossen, eilanden, en zelfs de meren zijn allemaal te vinden binnen de Rio's stadsgrenzen.


Militaire forten, prachtige kerken, musea, historische gebouwen en culturele centra verspreid over buurten diep verschillend van elkaar, vertellen het verhaal van een stad zo rijk in de ziel als in schoonheid, en bieden een fascinerende aanvulling op spectaculaire natuur Rio's.


Genoemd door de UNESCO wereld erfgoed en erfgoed in 2012, de instelling bekroond met de titel naar Rio de Janeiro in de erkenning van de uitzonderlijke manier natuurlijke omgeving van de stad te fuseren met het stedelijk landschap, en in de erkenning van de diverse en uitzonderlijke schoonheid.

Verder benadrukken diverse lokale bezienswaardigheden, zoals het standbeeld van Christus, Copacabana strand, de botanische tuinen, de Tijuca Forest, en de militaire forten, UNESCO erkende ook de voortdurende artistieke inspiratie die Rio de Janeiro verstrekt aan muzikanten, tuinarchitecten, en kunstenaars door de jaren heen.


De meest beroemde bezienswaardigheden in Rio zijn het standbeeld van Christus de Verlosser en de Suikerbroodberg - iconische symbolen van Rio de Janeiro voor bijna een eeuw. Toch is de stad beschikt over vele andere attracties die, terwijl het niet zo beroemd, kan net zo onvergetelijk.


Wereld icoon van Rio de Janeiro, de 30 meter hoge Christusbeeld staat op de berg Corcovado, in de Tijuca Forest National Park. Bezoekers kunnen het standbeeld door de panoramische liften te bereiken en een bezoek aan de aan de voet van het monument opgericht kapel.

Tegenover het standbeeld, met de rechtermuisknop op de opening van de Guanabara Bay en de stijgende bijna 400 meter hoog, de Sugar Loaf berg is een van de handtekening visioenen van Rio de Janeiro. Deze prachtige rotsformatie geeft alle bezoekers de mogelijkheid voor een aantal prachtige uitzichten en ervaringen. Wandelaars kunnen de monolithische hoogten en bezoekers verkennen, kunnen via de kabelbaan reizen recht naar de top van de berg, een van de meest ongelooflijke uitzicht op het continent, met inbegrip van luchtfoto uitzicht op de stad Niterói, Christus de Verlosser en Copacabana strand - een andere belangrijke mijlpaal in de stad.

Één van de meest bezochte stranden in de wereld, Copacabana strand is de thuisbasis van een breed aanbod van restaurants, bars, winkels, boetieks, theaters, galeries en shows - met de belangrijkste attractie hier zijn de heldere blauwe oceaan en alle activiteiten die het mogelijk maakt , zoals aquatische en strandsporten, joggen, fietsen, of gewoon ontspannen op het fijne zand en genieten van het uitzicht.

In de buurt, Ipanema is het centrum van luxe universum Rio's - geliefd door dichters, musici en miljoenen bezoekers, deze wijk is de thuisbasis van een van de beste stedelijke stranden in de wereld en de plek voor een aantal van de meest gerenommeerde en aantrekkelijke winkels, boetiekjes en galeries in het land. Het is een prachtige plek om van het uitzicht, zoals de Morro Dois Irmãos berg, de turquoise wateren en de prachtige strandgangers genieten.

Gelegen in een van de meest toegankelijke en toeristische gebieden van Rio, is het Morro Dois Irmãos berg niet vaak bezocht, maar biedt een prachtig uitzicht op de wijken van Ipanema en Leblon, terwijl, direct tegenover het, de Cagarras eilanden zorgen voor een geweldige halve dag tour en bieden een uniek uitzicht op de stad. Deze archipel, ligt op slechts een paar kilometer van het strand van Ipanema, is een geweldige plek om te bezoeken in de zoektocht van een nauwe ontmoeting met de natuur en de biodiversiteit in Brazilië. Als een Wildlife Refuge, vele soorten zeedieren, uit het water of de lucht, hier te zien.


Vandaag, meer dan 1,6 miljoen mensen bezoeken jaarlijks Rio, en terwijl het toerisme in Rio de Janeiro heeft bloeide voor meer dan honderd jaar, wat trok bezoekers aan de stad geëvolueerd dramatisch. Oorspronkelijk was de Sugar Loaf was niet toegankelijk via de kabelbaan, het Christusbeeld niet bestond op de berg Corcovado, en de stranden werden als gevaarlijk en alleen gebruikt voor therapeutische baden gezien. Dingen zeker veranderd - nog, nog steeds vele prachtige plekken blijven vrijwel onontgonnen door de bezoekers van vandaag.


Mensen uit de hele wereld worden aangetrokken en betoverd door de unieke mix van stranden, bergen, parken, cultuur en levensstijl, die allemaal inspiratiebron voor vele vormen van kunst, literatuur, poëzie en muziek.

Musea, galeries en theaters zijn omgeven door een uitzonderlijk dramatisch landschap waar de natuur ontmoet stedelijke metropool en de opvallende vindingrijkheid van de favelas. De vele hostels en appartementen te bezoeken zo comfortabel en leuk, terwijl een verscheidenheid van vervoer opties kunnen bezoekers vele eenvoudige manieren te ontdekken en ervaren van de stad.


Vanaf de top van de bergen van Rio kan men nemen in een prachtig uitzicht op de omliggende stad en vangen de textuur samenspel - tussen de bergen en de zee, bos en de stad, hoogbouw glamour en uitgestrekte favelas - op een manier dat het moeilijk is om te visualiseren van de grond.


Sugar Loaf, Corcovado en Dois Irmãos behoren tot de meest gevierde van deze hellingen, terwijl de Pedra de Gavea biedt een iets meer inspannende excursie met even arresteren uitzicht.

De Tijuca National Park is een van de grootste stedelijke bossen in de wereld, ligt zeer dicht bij het centrum van Rio. Rijk van rotsachtige heuvels en kleine bergen, het biedt spannende wandelingen langs steile kloven en verborgen paden, waardoor pauzes om te genieten van een waterval of om te genieten van de exotische fauna, jungle wijnstokken, vooruitstekende rotsformaties en inheemse wilde dieren. Van de bergachtige toppen bezoekers de grote breedte en de uitgestrektheid van het bos kan zien, en nemen in een indrukwekkend panorama op de stad.

Rio heeft een uitzonderlijke overvloed van grote groene vlakten, waaronder stadsparken, bossen en parken. Langs de kust tussen Botafogo en Centro is een weelderige groene uitgestrektheid genaamd "Parque do Flamengo," of Flamengo Park. Grote, exotische bomen langs de weg, waar mensen kunnen worden gevonden lopen, sporten, schaatsen, fietsen, wandelen of gewoon ontspannen.

Voor hoge bomen en exotische soorten, de "Jardim Botânico" of botanische tuin, is de ideale locatie. Gemaakt in 1808 door de koninklijke familie voornamelijk voor de teelt van therapeutische en geneeskrachtige planten, de tuin en kassen nu spelen gastheer voor een indrukwekkend gevarieerde selectie van planten - Oosterse specerijen, zoals vanille en kaneel, groenten uit Portugal en Guyana, en planten, bomen en cactussen van over de hele wereld.

Het "Parque Natural Municipal de Marapendi" of Marapendi Municipal Park, te bereiken via de westelijke zone van Rio, biedt bezoekers een scala aan activiteiten, zoals wandelen, picknicken en stoeien in de speeltuinen. De "Lagoa de Marapendi" of Marapendi Lagoon, gelegen in de wijk Barra da Tijuca is rijk aan mooie uitzichten, helder water en een scala aan vogels en wilde dieren. Bezoekers kunnen ook genieten van een mooie boottocht langs het meer

De meest beroemde lagune in de stad is de "Logoa Rodrigo de Freitas," ook wel bekend als het "hart van Rio de Janeiro." Dit kalme meer is een geweldige plek om te genieten van het uitzicht op de stad, maar ook uit te oefenen en oefenen alle soorten van aquatische en land sport. Van roeien, te fietsen, wandelen, joggen of het beoefenen van yoga en zonnebaden, het pad rond de lagune biedt vele mogelijkheden om te ontspannen en uit te werken, te genieten van de vaak frisse en heldere dagen in Rio.


Als een kostbare herinnering aan de rijke geschiedenis, cultuur, en de evolutie van Rio de Janeiro, een aantal militaire forten verrijking van de oevers en de skyline van de stad, evenals tientallen kerken en monumenten verspreid over tientallen districten.


De iconische en unieke Cathedral de São Sebastião do Rio de Janeiro is een zeer modern en adembenemende gebouw van het geloof van de Carioca mensen en de duizenden bezoekers die vinden in zijn magische ontwerp, de geheime beloningen van kunst en zonlicht. Beroemd om zijn conische vorm en de geschilderde glaskunst in zijn ramen die gaan van de vloer tot aan het plafond die een kruis, dit juweeltje van de architectuur is gelegen in het financiële centrum van de stad, waar hij opende zijn deuren voor de wereld in de 70's. Met staande ruimte voor 20.000 mensen, kan het gemakkelijk worden bedacht als een van de grootste tempels in Zuid-Amerika.

Niet ver, tussen de stranden van Copacabana en Arpoador staat het Copacabana Fort, dapper met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Gebouwd in 1914, deze gewapende bunker bewaakt kusten van Rio totdat uitgeschakeld voor kustverdediging in 1987, maar bezoekers kunnen nog steeds genieten van de kracht van de muren en de Krupp kanonnen dat verdedigd. Tegenwoordig wordt het gebruikt als het Museum van de Geschiedenis van het Leger en het geeft bezoekers mooie waarnemingen van de stranden en de hele baai, als de locatie strategisch werd gekozen om het gebied met 360 ° visie overzien.

De mooie en historisch belangrijke "Parque Lage" aan de rand van de wijk Jardim Botânico is een belangrijk historisch monument uit de tijd van de Braziliaanse kolonisatie, en de thuisbasis van een prachtige tuin. Het paleis op zicht vertoont de verfijnde schoonheid van het begin van de 19e eeuwse architectuur, zij aan zij met hedendaagse kunst uit de "Escola de Artes Visuais", de School of Visual Arts.


Rio de Janeiro is geprezen in de afgelopen decennia voor zijn bijdrage aan de artistieke wereld. Dit is deels te wijten aan de overheid investeringen in galeries en tentoonstellingen over de stad. Het "Museu de Arte do Rio," of Rio Art Museum, werd ingehuldigd in 2013 en herbergt prachtige tentoonstellingen en evenementen het hele jaar. Het "Museu de Arte Moderna," of Museum of Modern Art, evenals het "Centro Cultural Banco do Brasil," of Bank van Brazilië Cultureel Centrum, ook plannen internationaal erkende tentoonstellingen het hele jaar.


Een ander aspect van de culturele repertoire Rio is het theater, en de wijdverspreide waardering van podiumkunsten. De "Teatro Municipal," of Stadsschouwburg ', is een van de meest markante gebouwen in de stad. Gebouwd in de barokke stijl in 1909, is in de eerste plaats vertoont klassieke concerten, opera's en balletten, evenals enkele muziektheater.


Nachtleven van Rio is volstrekt uniek en aanvaarden - verwelkomen in zijn plooi mensen van alle smaken, achtergronden en oriëntaties. Het is gevuld met passie voor het leven, geluk, levendige muziek, een spectrum van kleuren en glitter.


Bekend om de witte bogen die de ingang van Boheemse wijk van Rio, en de thuisbasis van de fel betegelde stappen die opstijgen naar de wijk Santa Teresa te markeren, Lapa is als geen andere plek in de wereld. Kleurrijke kraampjes waar cocktails, bier en straat eten peper van de loopbruggen, terwijl de wegen zijn bekleed met bars projecteren levendige, traditionele muziek, zoals Samba, Forró en Funk.

Stijlvolle en verfijnde vestigingen zijn te vinden in de wijken van Copacabana, Ipanema en Leblon, terwijl bars en pleinen peper elke wijk, gonst het vrolijke muziek en het geklets van Rio de bewoners.


Zoals de betaalbare accommodatie industrie heeft uitgebreid in Rio, hebben de eigenaars onvermoeibaar gewerkt om hun vestigingen zo charmant en uniek mogelijk. Ze hebben de neiging om een spannende sfeer, versterkt door de gemeenschappelijkheid van gedeelde bars, woonkamers en keukens creëren.


Er zijn ook een groot aantal luxe accommodaties beschikbaar in de stad. Sommige van de plushest hotels zijn te vinden in de trendy wijken van Copacabana, Ipanema en Leblon, zodat de gasten met gastronomische gerechten, zwembaden, bars, sauna's en massages.

De mijlpaal Copacabana Palace is op de top van de lijst van de 5-sterren hotels van Zuid-Amerika, en het is zeker een must-see in Rio de Janeiro. Het opende haar deuren voor toeristen van over de hele wereld in 1923, en sindsdien is het een van de rijkste en meest beroemde bezoekers heeft ingediend in de Carioca hoofdstad, zoals Marilyn Monroe, Lady Diana en Luciano Pavarotti, een paar te noemen

Voor een bezoek aan Rio op het bedrijfsleven, zijn er vele stijlvolle hotels in de opkomende commerciële en moderne wijk van de stad, Barra de Tijuca. Er zijn ook aangenaam en goedkoop hotel opties verspreid over het centrum van de stad en de wijken die het omringen, zoals Catete, Flamengo en Lapa.

Een andere prettige optie is appartement. Met de komst van een aantal zeer succesvolle on-line onderneming, is er sprake van een ongekende stijging in dit soort van een vakantie geweest. Reizigers kunnen hun thuis weg van huis te selecteren met het verhuren van volledig ingerichte en gezellige kamers in appartementen en huizen.


Openbaar vervoer door Rio de Janeiro maakt een deel van de stad gemakkelijk bereikbaar. Een authentieke bezoek aan Rio is niet compleet zonder het nemen van een ritje op een van de snel rijden bussen zijn. Als alternatief, de metro is snel en betrouwbaar en woont de meest populaire toeristische wijken in de stad.


Het huren van een fiets kan een zeer aangename optie zijn, met name op een zonnige dag. Er zijn uitstekende fietspaden langs de belangrijkste stukken van het strand in Leblon, Ipanema, Copacabana, Leme, Botafogo en Flamengo. Ook de paden die de Rodrigo de Freitas omringen, zijn ideaal voor een heerlijke en schilderachtige fietstocht.

Of het nu een snelle, verkeersvrije rit over de stad, of een toeristische excursie dat er in de winkel, conventionele taxi's en moto-taxi ritten zijn enkele van de meest efficiënte en spannende manieren om de stad te krijgen.

Jachten en helikopters bieden ook spannende manieren om Rio's smaragdgroene wateren en schilderachtige eilanden te ervaren en te mooi en uniek panoramisch uitzicht op de stad. Rio heeft een van de meest adembenemende en unieke topografieën van elke stad in de wereld - bergen, stranden, bossen en hoge gebouwen versmelten in elkaar in een betoverende manier, biedt bezoekers een adembenemend uitzicht vanuit vrijwel elke hoek, en nooit beter dan van boven.