gastronomie

Eten is een centraal onderdeel van het tapijt van Carioca cultuur, spelen een belangrijke rol in het gezinsleven en sociale interacties, en getuigen van de historische evolutie van de stad.


Gastronomische pareltjes in bars, restaurants en diner tafels vormen een rijke, experimentele en cultureel uitnodigende samenleving. IK HOU VAN RIO onthult een aantal van de beste gerechten geserveerd in restaurants in de stad, van welgestelde buurten aan favelas. De geschiedenis en ontwikkeling van fundamentele carioca gerechten worden apart opgehaald en gepresenteerd naast bevoorrechte insider kennis en tips.


image

Origins, tradities en eetcultuur


Grootstedelijke menu van Rio de Janeiro is grotendeels een product van de belangrijke rol die de stad speelde in de geschiedenis van Brazilië, het aantrekken en het verenigen van culturen uit het hele land en van de rest van de wereld.

Rio de Janeiro is de officiële hoofdstad van het rijk en van de republiek voor eeuwen, en het heeft de de-facto economische en culturele hoofdstad van Brazilië geweest voor het grootste deel van haar bestaan. Als zodanig is de stad gastheer van politici, diplomaten, en royalty's elk brengen langs verschillende smaken en gastronomische wensen, het beïnvloeden van de lokale keuken.

Ook een gevolg van de handel Rio heeft verwelkomd een constante instroom van handelaren, migranten, politici en voyagers van overal in de wereld - vandaag, gastronomie in Rio is het resultaat van hun respectieve bijdragen.

Samen met deze invloeden, moderne Carioca keuken bevat ook inheemse kruiden en recepten, vermengd met zowel oude Afrikaanse voorbereidingen en traditionele Portugese culinaire tradities. Het resultaat is de verbetering van de conventionele recepten en de oprichting van een breed scala van nieuwe en unieke gerechten, met een sterke Europese invloed.

Inheemse invloed bijgedragen vele vruchten, zaden en noten zoals cashewnoten, maniok, taro, tamarinde, kers, palm, Jaboticaba, jambo, en de sapodilla. Afrikanen waren verantwoordelijk voor het koken in de koloniale Brazilië, en ze bonen, de meest typische nationale gerechten, cayennepeper, olijfolie-palm, de gedroogde garnalen, yams, okra, en diverse kruiden gebruikt voor aroma geïntroduceerd - een aantal van deze originele Afrikaanse recepten nog bereid tijdens belangrijke lokale herdenkingen, zoals Zumbi dos Palmares dag.

Carioca gastronomie te danken heeft aan Portugal het grootste deel van haar fundamentele Europese recepten voor vlees en visgerechten, salades, soepen, desserts, en droog snoep - de Portugese sterk bevorderd de consumptie van tarwe en rijst met rundvlees, lamsvlees, varkensvlees, vis, soepen, fruit, en groenten.


In de loop van de stad 450 jaar van het bestaan, Rio's bewoners hebben een heerlijke culinaire flare ontwikkeld, waarin invloeden, smaken en texturen uit Afrika en Europa, zoals feijoada, kabeljauw en vele heerlijke gerechten uit Northeastearn Brazilië, aan te passen aan inheemse gerechten en ingrediënten zoals maniok en kokos. In meer recente jaren, hebben een breed scala van internationale culinaire culturen wortel geschoten, zoals de Japanse sushi, Mexicaanse empanadas en de Franse crêpe.


Van het charmante en vrolijke bars genaamd 'botecos' verkopen comfort food tot high-end experimentele keuken, traditionele Braziliaanse platen om exotische internationale gerechten, er zijn restaurants in de stad voor elke stemming en wat wils.

Globalisering en de recente Braziliaanse economische boom zijn verder verrijkt buitenlandse culinaire invloeden, en met behoud van de originaliteit, heeft Carioca gastronomie nu aanzienlijk uitgebreid met een aantal opmerkelijk verfijnde recepten bevatten. Gastronomie van vandaag is zo belangrijk bereikt Rio te resulteren in de vorming van een verscheidenheid van de jaarlijkse culinaire festivals en wedstrijden zoals de Rio Festival Gastronomico, de Degusta rio en de hosting van Pasta Congres de werelden '.

Braziliaanse keuken is nu een van de rijkste in de wereld, en terwijl typische streekgerechten sterk kunnen variëren gedurende Braziliaanse grondgebied, in Rio de Janeiro feijoada onderscheidt zich, samen met de 'leão Veloso' garnalen soep.


Feijoada, nationale gerecht van Brazilië bereikte de status van de meest typische nationale gerecht en het is de meest bekende buiten Brazilië en een symbool van de Braziliaanse keuken.


Er zijn vier belangrijke soorten restaurants in Rio de Janeiro - rodizios, churrascarias, kilo, en 'a-la-carte'. Gezien elk type van voedsel, elk type restaurant biedt een unieke kijk en ervaring in de manier waarop gerechten worden geserveerd en genoten.

Rodizios zijn zeer populair inrichtingen waar een vaste prijs is opgeladen en onbeperkt cursussen worden aan tafel geserveerd zonder extra kosten - dranken, koffie en desserts zijn meestal apart in rekening gebracht. Rodizios zijn echt geliefd in Rio, en zelfs regelmatige restaurants kan converteren naar rodizios voor de week-end: in feite, een aantal gevestigde high-end restaurants bieden nu rodizios lunch.

Typische Rodizio aanbod omvat pizza, voorgerechten, pasta en vlees. In toeristische gebieden, zoals Ipanema en Copacabana rodizios van sushi zijn nu in toenemende mate beschikbaar. Rodizios kan variëren van zeer betaalbare en eenvoudige diners tot zeer duur en chique restaurants.

Churrascarias zijn een soort Rodizio, maar gespecialiseerd in met vlees- en vanwege hun extreme populariteit worden gewoonlijk geclassificeerd is een klasse op zich - in deze restaurants bediening continu komen de tafels en snijd verschillende soorten vlees direct in platen van klanten . Een rode en groene papier signaal gegeven aan de klanten om de bediening signaal aan deze behouden of wegblijven.

Churrascarias bieden ook een buffet tafel waar klanten kunnen zelfbediening diverse aanvullende bijgerechten zoals groenten, pasta's, risotto, brood, kaas, vleeswaren, soepen en specerijen. High-end churrascarias ook vis en sushi op de buffettafel - voor veganisten, is het mogelijk om hun vlees liefhebbende vrienden te begeleiden en te genieten van een full-vlees gratis maaltijd alleen met de bijgerechten. High-end churrascarias serveren speciale vlees, zoals konijn en struisvogel zonder extra kosten, maar deze gerechten misschien niet op het menu en hebben specifiek voor worden gevraagd - dranken, koffie en desserts zijn nooit in de vaste prijs en zijn algemeen duur in vergelijking met de prijs van de vakken.

Kilo zijn restaurants waar klanten te bedienen zich bij een grote tafel en weeg hun bord krijgen en dienovereenkomstig gefactureerd door het gewicht. Kilo's bieden vaak een 'fixo tarief, die het mogelijk maakt voor onbeperkt porties tegen een vaste prijs - normaal dit tarief is niet duidelijk zichtbaar of geadverteerd en moeten worden informeerde over. De meeste kilo's hebben een basis churrascaria als goed, met een mooie verscheidenheid aan vlees. Deze bezuinigingen zijn zich meestal apart van de belangrijkste voedsel tafels, en vlees worden gesneden en op bestelling bereid.

High-end kilo bieden ook sushi als onderdeel van het buffet - daarnaast kunnen ze sashimi van zalm of tonijn te bieden, maar deze moeten speciaal voor worden gesteld en worden gewogen op een apart schaaltje, en worden gefactureerd tegen een hoger tarief.

A-la-carte zijn de typische restaurants waar gerechten worden besteld bij een vast menu - er is een grote verscheidenheid aan restaurants a-la-carte in Rio, serveert gerechten, variërend van typische Braziliaanse hedendaagse Aziatisch, Fusion, etnische, en Vegan.


De cultureel diverse en fantasierijke 'a-la-carte restaurants die de straten van de stad lijn zijn een ander goed voorbeeld van lokale creativiteit. Japans eten kwam met de grote toestroom van Japanse immigranten in het begin van de 20e eeuw en zijn sindsdien een trendy optie onder Cariocas geworden.


Franse keuken, in al zijn vormen en veel van zijn verfijning, is ook omarmd met open armen door de mensen van Rio de Janeiro. Crêpe restaurants in overvloed, en gastronomische Parijse gerechten zijn te vinden in eetgelegenheden in Leblon en Copacabana.

Veel restaurants bieden gerechten en smaken uit de hele Brazilië, evenals bredere Zuid-Amerika, waar heerlijke Peruaanse eten van Inca oorsprong. Rio de Janeiro heeft andere culinaire trends aangenomen door de jaren heen, met een breed scala aan stijlvolle en inventieve vegetarische en veganistische restaurants.


In volle waardering van grote affiniteit en liefde voor eten en muziek Cariocas ', bars en restaurants in Rio vaak verstrengelen de twee, waardoor klanten met live muzikale optredens als ze eten. Veel van de bars en clubs die in de straten van wijken lijn zoals Lapa aanbod betoverende samba shows met traditionele menu's samen.


In Rio de Janeiro, de rijke culinaire culturen van de wereld bij elkaar versmolten met een speelse twist, het creëren van een unieke, gevarieerde en fantasierijke Carioca menu.

Called 'Feijoada,' De Braziliaanse nationale gerecht is een zwarte bonen stoofpot, die tot dertien soorten van varkensvlees en worst bezuinigingen, evenals optionele groenten. Veel historici geloven dat het gevolg is van stoofschotels geconsumeerd in Zuid-Europa ten tijde van de Portugese kolonisatie. De bonen en vlees, gestoofde voor uren, zijn rijk, romig en unieke en restaurants in de stad strijden om de mooiste exemplaren van deze Braziliaanse lekkernij te produceren.

De beroemde Braziliaanse barbecue, genaamd 'churrasco' werd geboren in de Braziliaanse staat Rio Grande do Sul, als een baanbrekende veehouder besloten om grill vlees op houten spiesjes boven een vuur, exclusief gekruid met grof zout. Terwijl barbecues zijn vaak gehost in woningen, zijn gegrild vlees restaurants echt verdiend Rio zijn roem. De 'rodízio' (rotatie) systeem is wat leent Churrascarias hun unieke karakter en aantrekkingskracht - een voortdurende stroom van sappige vlees snijdt zijn tafels klanten gebracht en gesneden voor hun ogen, vergezeld van een breed scala aan bijgerechten, salades, broodjes, en sushi.

De Portugese eerst geïntroduceerd kippen naar Brazilië in het begin van de 20e eeuw en het begin van avicultuur in het land stond bekend als 'frango caipira', wat 'rustieke kip'. Tegenwoordig Brazilië is een van de grootste exporteres van kippenvlees in de wereld. Overal in Rio, kan men het bewijs vinden dat Cariocas goed thuis kip chef-koks en consumenten, en de kunst van vullingen, evenals vakkundig gegrilde bezuinigingen hebben geperfectioneerd. Wandelend langs bars en winkels, bewoners en bezoekers worden regelmatig begroet door de rijke en verleidelijke geur van-spit gebraden hele kippen.


Rio de Janeiro heeft een lange geschiedenis van de visserij, en op een gegeven moment hield de titel van de hoogste visserij opbrengst van alle staten. "Bacalhau", of kabeljauw, is een zeer populaire vis in Brazilië, en het woord verwijst nu naar een fijn geslepen nationale gerecht, beroemde genoten met Kerstmis. Bacalhau werd ingevoerd naar Brazilië door de Portugezen rechter in het begin van de 19e eeuw.


Een indrukwekkend aantal van zeevruchten maaltijden komen uit het noordoosten van Brazilië. 'Moqueca de Peixe,' een vis stoofpot die afkomstig is van inheemse stammen in Bahia, is traditioneel gekookt in een aarden pot met kokosmelk, palmolie en een keur aan vis. 'Acarajé' is een heerlijk unieke Afro-Braziliaanse gerecht gemaakt van de traditionele zwart-eyed bonen, uien, zout en palmolie, eerst geregistreerd in Bahia in 1916. De ingrediënten worden opgerold in een bal, een beetje zoals een falafel, dat vervolgens wordt gesneden in de helft en geserveerd met een vulling van pigweed, gestoomde garnalen, peper en salade.

Cariocas dol op hun gebak, snoep en snacks, die kan worden gevonden in bijna elke bar, restaurant en thuis in de stad. Ze worden gegeten aan de tafels van zowat iedereen, van kleine winkels aan de top van de favela's, geavanceerde champagne diners in de chique wijk Leblon. Een van de meest geliefde van de Braziliaanse hartige broodjes is de 'Coxinha', een druppelvormige, kip gevuld, zacht deeg, bedekt met broodkruimels, zei te zijn ontstaan uit São Paulo in de late 19e eeuw. Zij aan zij met de Coxinha, kan men altijd een breed assortiment van 'Pasteis', of gebak. Deze zijn gevuld met zowel traditionele als moderne vullingen, met inbegrip van het meest kaas, ham, gehakt vlees en garnalen.

'Brigadeiro' is de archetypische Braziliaanse zoete - de decadente gast op elk feest en de populaire traktatie kasten Cariocas '. Het is een zachte en toegeeflijke truffel gevormd van gecondenseerde melk, chocolade en boter, bedekt met hagelslag. De naam betekent 'brigadier', als eerbetoon aan Brigadier Eduardo Gomes die liep voor het presidentschap van de republiek in 1946. Zoete en hartige snacks zijn in veel opzichten het hoofdbestanddeel van de Brazilië ian dieet, en iets dat Cariocas voelen trots over.


Iedereen die een bezoek aan Rio de Janeiro zal worden begroet door een prikkelende 'caipirinha' - de beroemde Braziliaanse cocktail gemaakt van citroen, gemalen ijs, suiker en 'cachaça', een suikerriet geest. Er zijn ook heerlijk wendingen op de klassieke, met wodka in plaats van cachaça en passievrucht, kiwi's of mango in plaats van citroen.


Fruitoffers Brazilië zijn enkele van de liefste en meest sappige de hele wereld. Genaamd 'Sucos', is er een grote verscheidenheid aan verse vruchtensappen aanbod in Rio: van de traditionele oranje en appel, tot de meer tropische mogelijkheden van guave, papaja, mango en jackfruit. Vruchtensappen zijn een zeer populair onderdeel van Carioca dieet en levensstijl. Coconut water is de lieveling van Rio de bewoners, en kunnen gekocht worden bij elke kust kiosk of straatverkoper.

'Açaí' is een gevierd tropische 'super-eten', die in een aantal verschillende vormen, met inbegrip van sappen, smoothies en sorbets kan worden geconsumeerd - vaak bestrooid met zoete en krokante muesli, bananen, aardbeien en honing.

Ongeacht het voedsel of de gelegenheid, is bier een mijlpaal drankje in Rio voor een lange tijd, waar de eerste verslagen van het verbruik dateren uit de 17e eeuw. Tegenwoordig op alle grote sociale evenementen, straatfeesten en bruisende pleinen, straatverkopers verkopen blikjes en flessen uit grote, draagbare koelboxen en de lokale bevolking staat. Traditioneel zo belangrijk als de samenstelling van het bier, dus is het temperaure: hoe kouder hoe beter!