Sport

Cariocas houden van sport - van voetbal tot paragliding, en alles daar tussenin. Elk strand, bos en het lichaam van het water in Rio de Janeiro getuigt van het feit dat Cariocas zijn in het midden van een duurzame liefde-verhouding met de sport en fitness.


I LOVE RIO verkent de sportieve recreaties van de bergen, stranden, zee en lucht, het verstrekken van advies en tips over hoe om mee te doen, maar ook fascinerende verhalen en nuttige tips. Professionele en populaire sport vallen naast moderne trends zoals slap-voering en stand-up paddle, evenals informatie over wandelingen, lessen, lokale teams, sportscholen en concurrerende evenementen.


image

De meest uiteenlopende URBAN GYM IN DE WERELD


Omdat het een zonnige stad gezegend met een warm klimaat, Rio de Janeiro is de perfecte plek om een solide sportcultuur te ontwikkelen, als mensen worden aangetrokken door de straten van de optimale temperatuur. Zonnige dagen, warmte en blauwe horizon creëerde een intens outdoor cultuur, waar sport en activiteiten spelen een belangrijke rol in het leven van alledag in de stad.


Stranden om te zwemmen, bossen om te wandelen, en bergen te beklimmen maken van Rio de Janeiro een van de grootste, leukste, meest diverse, open-air sportscholen in de wereld. Sportevenementen in de stad zijn de ideale setting voor Cariocas om hun passie voor de sport te combineren met hun voorliefde voor gezelligheid en het grandioze spektakel.


Mensen van alle leeftijden verzamelen zich langs de oevers van de vele stranden, dag en nacht, het spelen van allerlei sport - branding, strand voetbal, volleybal, voetvolley, gymnastiek, joggen, en zelfs wegen-tillen, om er maar een paar te noemen. Jongeren leren voetbal langs de stranden, terwijl de oudsten genieten van gratis sportscholen en oefening in klassen met dank aan de prefectuur van de stad.

Blauwe wateren van energie gedurende de dag, en betoveren bij zonsondergang - altijd gastvrij surfers, boarders lichaam, zwemmers en duikers. Het witte zand van honderd oevers voelt als fluweel bij het spelen volley, beach volley, fresco bal, beach soccer en Rio's all time favoriete sport "altinha."

Groene stedelijke bossen zijn de thuisbasis van prachtige watervallen, meertjes, en paden die door enkele van de rijkste ecosystemen op aarde - een rijke flora, fauna, en onvergetelijke hoeken van de Atlantische regenwoud. Meren en lagunes weerspiegelen de skyline, en worden geschetst door de paden gemaakt voor fietsen, skaten, joggen en hardlopen - met geen andere al dan het moment zelf.

Rotsachtige heuvels nodigen rock-klimmers om privilege uitzicht op prachtige landschappen, eilanden en unieke perspectieven op de stad verdienen. Pieken zo open en hoog om de sensatie van de vlucht te geven - voor wandelaars, of om de moedige, die springen en glijden hangen naast de tropische vogels die eigenaar zijn van het luchtruim van Rio.


Als een publieke en democratische ruimte, stranden van Rio's zijn de ideale setting voor mensen uit alle sociale achtergronden en vaardigheden om samen te komen en te genieten van sportieve recreatie. Terughoudend om gewoon zitten en genieten van de zon, de meeste Cariocas kiezen voor een meer actieve en mobiele betrokkenheid met hun omgeving en hebben aangepast en ontwikkelde een aantal verschillende sporten die perfect zijn voor de zanderige terrein zijn.


Een sport die wordt gespeeld op bijna elke strand in Rio, ongeacht de grootte en de demografische, is "futebol de areia" of beach soccer. Bij grotere stranden, zoals de "Praia do Flamengo," en in gebieden van de West-Zone van Rio, zijn er netten en delen van het zand dat zich toelegt op de recreatie. Altinha of "beetje hoog," is een spel waarin het voetbal in de lucht tussen de kringen van de spelers, met behulp van voeten, kuiten, knieën, schouders en het hoofd wordt doorgegeven. De gouden regel - dat de bal blijft lucht gebonden te allen tijde - leent de sport zijn naam.

Een andere beroemde sport volleybal en rechtbanken kan worden gevonden langs het strand van bijna alle van de stranden in de stad, waar professionals en amateurs komen pronken en scherpen hun talenten.

Er is ook een breed assortiment van op water gebaseerde sport die Cariocas en bezoekers massaal naar kusten van Rio voor. Zwemmers samenkomen in groepen voor massa zwemt en wedstrijden, terwijl surfers en body-boarders nemen om de ruwe, schone water van de wijk Barra da Tijuca, en verder naar het nabijgelegen Recreio - evenals de trendy stranden van de districten van Copacabana, Ipanema en Leblon.

Op dit moment, Stand-Up Paddle is de modieuze waterrecreatie in Rio: een sport die inhoudt dat staande op een bord tijdens het gebruik van een peddel te glijden door de golven. De activiteit biedt een rustige oefening vergezeld van een uniek uitzicht op het natuurlijke landschap, makkelijk om te oefenen en ook leuk op de meren en lagunes.

Niet langer in verband met de macho en rebelleren cultuur van de jaren '70 en de jaren '80, standaard Surf nog steeds een belangrijk onderdeel van Rio's tegencultuur - en groeide een grote aanhang vanwege de prachtige stranden overspoeld door de stad. Plaatselijke surfen groepen besteden tijd en inspanningen om de wedstrijden om de nationale en internationale kampioenen surfen langs de beroemde stranden van Rio's samen te brengen creëren.


De stranden vormen een van de belangrijkste toeristische attractie van Rio, en de lokale bevolking maken grote gebruik van maken. Toch, voetbal heeft de hoogste volgende in de algemene Carioca sportcultuur - diep geworteld in de hoofden van mensen, is het uitgegroeid tot een onderdeel van het dagelijks leven. Het is veruit de meest gewaardeerde sport in Brazilië en Rio de Janeiro is geen uitzondering.


Voetbal heeft de bijzondere eigenschap van het overwinnen van sociale verschillen, en kan zowat overal gespeeld worden - misschien wel de reden waarom het werd zo populair over de hele wereld zoals zij heeft gedaan. In feite, in favela zoveel in luxe buitenwijken, de belangrijkste sportevenementen draaien eromheen.

Voetbal is een belangrijk onderdeel van de Braziliaanse cultuur sinds de migratie van Engeland in 1894. Ook een deel van de reden voor de sport populariteit en de prevalentie is het feit dat het zeer toegankelijk en kan gespeeld worden op een groot aantal terreinen. Cariocas kan worden gezien slijpen hun vaardigheden met de bal over de stad, van de zandstranden aan de kronkelende paden van de favelas.

Rio is de thuisbasis van enkele van de meest bekende en ondersteund voetbalteams in Brazilië, waarvan de spellen worden gehost op de iconische Maracanã stadion gedurende het hele jaar.

Er zijn verschillende kampioenschappen die Cariocas volgen, houden gepassioneerde allianties met verschillende teams. De "Campeonato de Futebol Carioca," of Carioca Soccer Championship, is de Rio de Janeiro staat concurrentie, die heeft bestaan onder één mom of een andere sinds 1906 de meest populaire en succesvolle teams zijn Flamengo, Botafogo, Vasco en Fluminense.

Er zijn verschillende kampioenschappen die Cariocas volgen, houden gepassioneerde allianties met verschillende teams. De "Campeonato de Futebol Carioca," of Carioca Soccer Championship, is de Rio de Janeiro staat concurrentie, die heeft bestaan onder één mom of een andere sinds 1906 de meest populaire en succesvolle teams zijn Flamengo, Botafogo, Vasco en Fluminense.

Voetbal's beach variant blijft vooral populair, met de stad die als een mooie backstage aan vele internationale wedstrijden.


Heerlijk gevarieerde topografie en landschap Rio's leent zich tot een breed scala aan sportieve activiteiten. De bossen en bergen bieden grote mogelijkheden om te wandelen, klimmen en duursporten.


Langs de parken, met name op de "Aterro do Flamengo," of Flamengo Park, massa lopers, tight-rope wandelaars, gewichtheffers, skaters en fietsers samenkomen om hun spierballen en het zweet af van de stress van de dag. Concurrerende runs worden regelmatig georganiseerd in de stad naar de grote delen van de fitness-enthousiastelingen bij elkaar te brengen.

Capoeira is een vorm van kunst en sport die gevecht, dans, muziek en spel combineert en wordt uitgevoerd om zingen en percussie. Het werd opgericht in het begin van de 16e eeuw door de Braziliaanse slaven van Afrikaanse erfenis, als een manier om te maskeren vechttechnieken door ze te verbergen in dansbewegingen. In het najaar van 2014 werd de status van cultureel erfgoed gegeven VN.

Private sportscholen en sportverenigingen in overvloed, die een breed scala aan apparatuur en klassen voor elk fitness smaak te voldoen. De stad zelf promoot een actieve levensstijl aan haar bewoners, door middel van reclame-campagnes te wijzen op de waarde van Rio als een waardevol instrument om gezond te blijven.

Tientallen openbare sportscholen voor ouderen worden door de stad geplaatst in vele parken, tuinen en zelfs langs de stranden: de overheid heeft geïnvesteerd in succesvolle gezondheid en sportieve initiatieven om de fitheid van de bevolking te verbeteren, het opzetten van gratis outdoor sportscholen en lichaamsgewicht in parken en gemeenschappen, aan te moedigen en uit te breiden toegang tot recreatieve fitness praktijk.


Rio de Janeiro is een grote stad, die zich door een gebied van meer dan 4400 vierkante kilometer gebouwd direct aan het strand, met vele lagunes, en naast prachtige heuvels, bossen en rotsformaties - Het is dus geen verrassing dat fietsen zo veel gewaardeerd onder de Cariocas, en de staat heeft opgebouwd van meer dan 360 kilometer van de stedelijke fietspaden, waarvan vele steken een aantal van de meest begeerde uitzicht op de stad en de omliggende gebieden.


Zoals sommige sporten zijn ook geweldig om naar te kijken, worden ze belangrijke toeristische evenementen - volleybal, zeilen, autosport, vechtsporten, jiujitsu en capoeira trekken altijd de aandacht van zowel Cariocas en bezoekers.


Vandaag, Rio de Janeiro wordt beschouwd als een van de sportieve hoofdsteden van de wereld - het spelen van gastheer voor de leeuwinnen van internationale sportevenementen concurrentie, alsmede het verschaffen van vruchtbare grond voor een eindeloze stroom van evenementen en activiteiten.


De inzet van Rio aan sport en fitness te erkennen, de stad gespeeld onvergetelijke gastheer voor de World Cup in 2014 en werd gekozen als het toneel voor de zeer prestigieuze Olympische Spelen van 2016. De stad gastheer van de jaarlijkse Rio Sport Show, een beurs voor sportartikelen, diensten, sportscholen en clubs.

In 2015, de staat gastheer van een aantal sportieve evenementen te herdenken 450 jaar van het bestaan van Rio, met inbegrip van lange runs, en de mogelijkheid om te experimenteren 14 verschillende sportieve en recreatieve evenementen in het water tussen de distrcits van Leme en Recreio dos Bandeirantes.

Elk jaar, de stad is ook gastheer van de World Championship of Capoeira, die profiteert van de deelname van zeventien landen. De wedstrijd biedt Capoeira kunstenaars de kans om hun talenten te laten zien aan een breder publiek en ontvangen zeer gewilde internationale erkenning.

De "Desafio da Paz" (Uitdaging van de Vrede) zijn sportieve evenementen die plaatsvinden in de straatjes van de meest illustere favelas van Rio, georganiseerd door de wereldberoemde Grupo Culturele Afroreggae (Afroreggae Cultural Group).


De Desafio da Paz is uitgegroeid tot een geliefde deel van de stad sportkalender, het hosten van een verscheidenheid aan evenementen in gemeenschappen in het grootstedelijk gebied. Versterking van het project is de wens om vrede en de culturele en sportieve vruchten die een rustige sociale omgeving biedt promoten.


Een populaire sportieve recreatie ontstaan in favela's is vliegeren. Jonge en oude bewoners zijn jarenlang bezig geweest het perfectioneren van de kunst van de bouw van vliegers en de organisatie van wedstrijden in de lucht.

Rio de Janeiro is het zonnig en warm, natuurlijk uitnodigen om uit te gaan en de praktijk sport - een uitnodiging van de stad strekt zich uit over de hele wereld voor iedereen die wenst te spelen.