muziek

Beroemd over de hele wereld voor de unieke, levendige en cultureel expansieve muziek het is bevallen, Rio de Janeiro blijft een van de belangrijkste steden voor de ontwikkeling en verspreiding van oude en nieuwe genres.


I LOVE RIO verkent belangrijke tijdperken in diepe muzikale geschiedenis van de stad, presentatie van oud en nieuw talent en het onthullen van informatie over klassieke concerten en shows, festivals en feesten in een verscheidenheid aan ritmes, zoals Samba, Forró, Jazz, Chorinho, Maracatu, en nog veel meer.


image

Een essentieel onderdeel van Carioca CULTUUR


Muziek is een essentieel onderdeel van Carioca cultuur - net zo belangrijk als de stranden en de bossen die Rio de Janeiro te zegenen, muziek in Rio doordringt elk aspect van het leven in de stad.

Als een stad die leeft, ademt en beweegt in de muziek, is Rio de Janeiro gekenmerkt over de hele wereld als een heiligdom voor de beats liefhebbers en componisten - religie, identiteit, feesten en een complete manier van leven Verwante, muziek vindt nieuwe ritmes en rollen ziel dag en nacht van de stad.

Dat is het belang van muziek in Rio, dat het stadsbestuur routinematig organiseert en sponsort gratis concerten en festivals: up-and-coming artiesten, evenals beroemde Braziliaanse en internationale sterren, routinematig spelen op de stad gefinancierd evenementen. Sterren zoals de Rolling Stones, Rod Stewart, de Black Eye Peas, Lenny Kravitz, David Guetta, Stevie Wonder, en Roberto Carlos zijn allemaal uitgevoerd op gratis concerten op de Copacabana en Ipanema strand - het verzamelen van enorme drukte en genieten van een spectaculair succes. Elk New Year's Eve, een verscheidenheid aan gratis concerten georganiseerd op verschillende locaties in Rio de Janeiro, gastvrije zowel artiesten en publiek uit de hele wereld.


Lokale, nationale of internationale zangers en muzikanten, krijgen altijd veel respect en aandacht - een aantal belangrijke straten, lanen en parken in Rio de Janeiro zijn vernoemd Carioca muzikale leiders, die in hoge mate worden beschouwd als legenden en inspiraties.


Antonio Carlos Jobim, schrijver van "Garota de Ipanema," misschien wel de meest wereldberoemde lied gecomponeerd in de stad, wordt vereerd door verwelkomen elke bezoeker in en uit van het grondgebied van Rio de Janeiro, als de lokale internationale luchthaven is naar hem vernoemd. Één van de meest traditionele straten in de wijk mijlpaal van Ipanema is genoemd ter ere van Vinicius de Moraes, co-auteur van het hetzelfde liedje.

Nummers worden omarmd en zong in de straat, samen met een passerende auto, of in de vele karaoke-bars die peper van de stad. Het is niet zeldzaam om een kleine menigte getuige plotseling zingen of dansen op een populair liedje alleen voor het plezier van het, in een bar, op het strand of op een beurs.


Vergelijkbaar met wat de stranden van Rio te doen, muziek in Rio de Janeiro overbrugt vaak de kloof tussen leeftijden en klassen - tijdens carnaval, Samba is een duidelijke sociale equalizer, en de rest van het jaar vaak de jongeren en de ouderen zingen en dansen op de ritmes van de zelfde liederen, op dezelfde plaatsen.


Cariocas houden van muziek en houden van hun stad - als gevolg, veel van de teksten van vele popsongs, Samba en Bossa Nova composities zijn over Rio de Janeiro, of hun liefde voor de prachtige stad. Geportretteerd in vele liefdevolle manieren, heeft Rio de Janeiro zijn geweest, en blijft, de meest gevierde te zijn Carioca muze.

Die teruggaat tot het einde van de negentiende eeuw, de beroemdste ritme geboren in Rio de Janeiro is Samba, zelfs nog populairder gemaakt door de internationaal bekende carnaval. Echter, werd de jazzy Bossa Nova creëerde ook in de stad en kreeg veel internationale aandacht, omdat de 1962 hit "Garota de Ipanema". Later, Funk Carioca, geboren in de favela's van Rio in de jaren 1980, is uitgegroeid tot een belangrijke en populaire uitdrukking van de lokale cultuur.

Samba is een geweldig juweeltje in de muzikale schat van de Carioca mensen, maar het is niet de enige - een verscheidenheid aan andere mixen en muziek brengen het leven van de brede waaier van gevoelens en de betoverende kanten beschrijven de persoonlijkheid van deze zwoele stad.

Het Carnaval is de tijd voor Samba en Samba is de stem van de Carnaval - nog wordt deze onmiskenbare tune in de omgeving van de stad het hele jaar door. Samba is de nationale geluid van Brazilië, en het heeft gediversifieerd in tal van andere ritmes en muzikale uitdrukkingen, zoals 'Samba doen Breque, "een samba met een zeer bijzondere tempo waarin de zanger een nieuw karakter zou voorstellen, maakt een korte humoristische monoloog of reciteren een bericht het kader van de samenstelling. Een Samba versie van ballad, met dans en vrolijke draai aan de romantische teksten, is het resultaat van Samba Canção ", die werd heel populair over de jaren 1950 en verzamelde een groot aantal supporters, zowel producenten als consumenten. Het is ook bedoeld om als midden van het jaar Samba, omdat het vaak wordt gevonden buiten het carnaval seizoen.

Geboren uit een losse mix tussen jazz en een zachtere Samba beat, Bossa Nova is een iconische Carioca creatie die heeft geïnspireerd duizenden kunstenaars over de hele wereld, en met een invloed die blijft tot op de dag.

Stiller en verfijnd, de naam zelf betekent "een nieuwe speciale manier van muziek maken 'als' bossa" is een kwalificatie van de Carioca manier, en "nova" geeft een renovatie en evolutie. Dit is hoe João Gilberto, Tom Jobim en Vinicius de Moraes, onder vele andere sterren en muziek genieën, gemaakt in de jaren 1950 is het ritme dat een gevoel nog onbekend voor de wereld zou dragen.

Twee spins van een record zijn genoeg voor de woorden "Bossa Nova" stroomt omhoog te komen vanuit je hart om je oren - dit is het effect dat dit specifieke genre heeft op degenen die voelen, als het ritme alle randen kunnen glad en magische plaatsen een publiek in het land van vreugde, warmte en kleur: Copacabana.


De kostbare geluiden van familie, vrienden, vrolijke bijeenkomsten en spontane feesten waarvoor Rio de Janeiro staat bekend kan worden geïdentificeerd met Pagode, een zeer geliefd en ondersteund muzikale stijl, die verenigt en breidt de meest geliefde kenmerken van Samba - de beat en de teksten, met het gevoel en de mogelijkheid om kleine en grote mensenmassa's te betrekken in een hartstochtelijk lied.


Omdat sociability een van de belangrijkste kenmerken van de culturele Carioca mensen, als het gaat om genieten van muziek iedereen voegt zich bij de partij, of het maakt het of meezingen: in Rio de kudde aard van de muziek voorop staat net als het ritme zelf.

Een modern ritme afdalen van de favelas en het overnemen van radiostations en nachtclubs is het Funk Carioca, soms gewoon de naam "Funk". Deze beat bevat ritmische componenten uit elektronische, Samba, Hip Hop en Rap. Het is erg populair in de jongere drukte dankzij de catchy songs en prominente acteurs, evenals de mengsels gemaakt door DJ's die dit genre met andere vertegenwoordigers van de dansmuziek in de wereld smelten.


Rio de Janeiro is de thuisbasis van meer dan 160 buurten, en natuurlijk vele een duidelijke muzikale identiteit ontwikkeld - dat dit in termen van vestigingen, populaire lokale ritmes, of beide.


Sommige buurten worden vooral gekenmerkt door de drums, zoals Lapa, de Boheemse centrum van de stad, waar een aantal van de beste informele restaurants en bars te vinden zijn. veel Cariocas en bezoekers kiezen Lapa te nodigen in het plezier van dansen en genieten van de Rio's lekkernijen. In deze mijlpaal deel van de stad bevinden zich een aantal van de meest bekende en traditionele inrichtingen waar Samba leeft, en waar iedereen wordt gestoken door de dansende bijen.

Other districts focus on different ambiances and styles - Ipanema is home to a number of traditional Bossa Nova establishments, and hosts live performances daily. Also in Ipanema, are several cultural centers and shops, where visitors can find books, records and memorabilia from the history and lives of the greatest exponents and the genre itself.

De Braziliaanse muziek industrie is zelfvoorzienend: er zijn genoeg musici en componisten in de scène om voor elk wat wils in het publiek die, gezien de grote gemeenschap en de grote verscheidenheid aan genres, is een opmerkelijke prestatie te produceren. Dit is ook de reden waarom de Braziliaanse muziek is zo bekend over de hele wereld, en waarom de kwaliteit is zo hoog en zijn handtekening zo onmiskenbaar.


Live muziek in Rio de Janeiro is een van de grote iconen van de stad, en het wordt gevierd als de Suikerbroodberg, het standbeeld van Christus de Verlosser, of de zwarte en witte stoep van het zonnige Copacabana.


Concerten of grootschalige muzikale evenementen zijn slechts een deel van het muzikale landschap stad - of het nu voor het vieren het begin van een fase van een nationale of lokale vakantie, zingen voor de overwinning van een voetbalteam of voor religieuze vieringen, Cariocas graag deelnemen aan hun hart en stemmen in spontane refreinen.

Muziek in Rio is een fundamenteel onderdeel van het Carioca identiteit - het begrijpen van dit maakt het mogelijk een bezoeker om beter te begrijpen het leven van de stad, en een diepere verbinding met de lokale bevolking te creëren. Weten een beetje over Rio de Janeiro muzikale cultuur en erfgoed zal de grootste, warmste glimlach uit elke Carioca.