levensstijl

Rio de Janeiro is uitgegroeid tot een internationale pionier in haar inzet voor bewegen, gezondheid en geestelijk welzijn.


Ik houd van Rio onthult fitness regimes, recreaties, tips en technieken, van carioca joggen naar indoor en outdoor sportscholen, yoga, meditatie, en de nieuwste nutritionele tips en trends. Kuuroorden, retraites, supplementen en persoonlijke verzorging worden onderzocht, waardoor bewoners en bezoekers cutting edge inzicht in hoe om te koesteren en zowel lichaam als geest te ontwikkelen.


image

Gezondheid, buitenleven en socialisatie


Lifestyle in Rio de Janeiro is net zo divers als de natuur die de stad en zo breed als de cultuur dat het verrijkt zegent.

Er zijn meer dan 160 wijken in de stad, elk met zijn eigen geografische en stedelijke kenmerken, het vormgeven van de levensstijl van cariocas dienovereenkomstig - terwijl sommige wijken zijn de thuisbasis van spectaculaire stranden, andere delen van de stad hebben Atlantische regenwoud, architectuuroriëntatiepunt of prachtige stadsparken trots zijn op.

Bergen, stranden, bossen en meren verstrengelen met de diversiteit en tradities terug te traceren naar inheemse volkeren en verspreid op grote schaal te omarmen Afrikaanse en Europese erfgoed, waardoor cariocas om te genieten van de stad op duizend manieren.


Voorbij het wereldberoemde beeld van een relaxte en ontspannen outdoor lifestyle, carioca living omvat een breed scala aan andere aspecten bereiken diep in de traditionele culturele wortels van de bevolking, en de steeds groeiende en het ontwikkelen van de globalisering van de stad en van de Brazilië.


Rio de Janeiro prachtige serie van natuurlijke landschappen en heerlijk warm klimaat, evenals een diep sociaal karakter, verleiden de bewoners om hun tijd buitenshuis door te brengen en genieten van de schoonheid van de stad en het aangename gezelschap van anderen - een verklaring aan de unieke gezelligheid en vriendelijkheid van cariocas.

Gemeenschappelijk voor alle activiteiten, is een duidelijke nadruk op de socialisatie en de ware genot van het leven en de waardering voor al zijn facetten, met een duidelijke neiging voor het buitenleven.

Verder alles wat een grote stad te bieden heeft, lifestyle in Rio de Janeiro bevat benijdenswaardige mix van activiteiten in de buitenlucht, gezond leven, informele en geïmproviseerde sociale bijeenkomsten, sportbeoefening en charmante hobby zoals vissen en vliegeren.

Als waardering voor de betrokkenheid van de bevolking met hun natuurlijke omgeving en voorliefde voor gezelligheid, heeft de overheid gesteund en versterkt fitness praktijken in de stad door middel van evenementen, wedstrijden en het creëren van recreatieve ruimten en middelen.

Verschillende particuliere ondernemingen kijken ook om tegemoet te komen aan de actieve en outdoor aard van inwoners en een bijdrage leveren door het aanbieden van lessen en activiteiten om conditie te verbeteren en versterken van vaardigheden, op de hoogte blijven van de nieuwste trends wereld, terwijl het geven van een Carioca spin-.


Natuur rechtstreeks van invloed levensstijl in Rio de Janeiro - Een indrukwekkende deel van de bevolking van de stad is over de interactie met hun natuurlijke omgeving passie: de unieke stedelijke stranden, zee-side lagunes, natuurlijke parken, tuinen, bossen en rotsachtige bergen.


Het warme klimaat maakt sport en fitness recreaties alle aantrekkelijker en op elk park en het strand kan men legers van cariocas hardlopen, fietsen, vind sporten en sporten.

Bewoners en bezoekers van de stad te maken regelmatig uitstapjes in de heuvels die de grote metropolitane parken te verrijken, zoals het 'Parque da Tijuca' of de 'Parque da pedra branca', klauteren door bossen en rotsen om te genieten van een sensationeel uitzicht over de stad rond en onder.

Lange fietstochten worden genomen rond de verschillende grootstedelijke lagunes zoals de beroemde 'Lagoa Rodrigo de Freitas' of langs de tientallen stranden, terwijl zwemmers, zeilers en surfers bevolken de twee baaien en de oceanische wateren.

Visser lijn meeste kustgebieden stukken en voetbal, zijn volleybal en fitness oefeningen uitgevoerd op zanderige trajecten in het buiten warm.

Beginnend bij zonsopgang en goed voortgezet na zonsondergang, de belangrijkste stranden in de stad zijn de thuisbasis van mensen te oefenen of het verzamelen in teams te spelen en oefening - zo veel als de ouderen genieten van de vroege uren van de dag, vele naschoolse organisaties leren voetbal en volleybal voor kinderen van alle leeftijden.

Gastvrije sport en oefeningen uit vele delen van de wereld, is yoga tegenwoordig alom beschouwd als een van de meest voedende activiteiten voor lichaam en geest en populaire klassen kan gevonden worden op sportscholen, stranden en parken in heel Rio - Met een combinatie van geschoolde fysieke manoeuvres en rustige meditatie is het nu beoefend zelfs op drijvende stand-up surfplanken omringd door water.

De diepe verbondenheid met de natuur, gezondheid, en de wens om optimaal te genieten van het leven maakte het zo dat veel werkende pendelaars krijgen om hun kantoren in sportieve outfits, voorzien van een work-out in hun dagelijkse routines en het maken van de beste uit een noodzaak.

Typisch, veel werknemers laten hun formele attires op hun plaats van tewerkstelling, zodat er geen tijd wordt verspild en activiteiten in de buitenlucht kan worden genoten op hun weg naar, en na het werk.

Warm weer betekent outdoor sociale activiteiten - Cariocas meestal buiten te verzamelen, in pleinen, bars, parken en stranden, waardoor ze een unieke open voor nieuwe mensen en plaatsen, kan dat voor culturele of sportieve evenementen, of voor de karakteristieke week-end barbecue deel van meeste carioca families.

Deze affiniteit met het buitenleven heeft verpleegd een sterk bewustzijn van het weer - veel cariocas kunnen voorspellen met indrukwekkende precisie als wolken en regen naderen.


Levensstijl en culturele praktijken ontwikkeld en samengevoegd met elkaar van zowel verbinding met de natuur en erfgoed - het effect kan worden gezien in de meest uiteenlopende manieren aan activiteiten variërend van recreatieve visserij en het uitoefenen van te kunnen genieten van muziek en artistieke feesten.


Erfgoed heeft gevormd zowel de geschiedenis van de stad, en de manier waarop de bewoners genieten van het - muziek werd opgenomen in vele aspecten van het leven in de stad, deel gaan uitmaken van religieuze vieringen, stad gesponsorde concerten en live optredens zo veel willekeurige dagen aan het strand via een hausse -box op het zand.

Vers voedsel is een essentieel onderdeel van de lokale lifestyle - Een charmant en langdurige kenmerk van de wekelijkse Carioca routine is boodschappen doen bij een lokale markt, waar klanten rechtstreeks verbinding met de opbrengst van hun land.

Elke buurt heeft minstens één wekelijkse groente- en fruitmarkt, waar klanten kuieren langs gangpaden selecteren van de beste ingrediënten tegen redelijke prijzen, proeven van heerlijke monsters en chatten vrolijk met andere bewoners en handelaars.

Dagelijkse activiteiten en praktijken zijn ook bepaald en beïnvloed door de karakteristieke Carioca syncretisme - Sommige hobby's dateren uit het begin van de inheemse beschavingen, terwijl andere activiteiten, gewoonten en voedsel afkomstig van de Europese kolonisten en de Afro-Braziliaanse bevolking.

Vissersgemeenschappen bestaan al sinds vóór de Portugese kolonisatie van Brazilië, terwijl de belangrijke krijgskunst van 'capoeira' en vele spirituele voorkeuren hebben hun oorsprong in de Afrikaanse tradities.

Ook Rio de Janeiro heeft een grote rijkdom aan traditionele nationale gerechten met wortels in een verscheidenheid aan culturele achtergronden.


De overheid is actief betrokken bij het faciliteren cariocas 'sterke relatie met hun omgeving, en ervoor te zorgen dat het cultureel erfgoed wordt bewaard - zowel educatieve campagnes en moderne infrastructuur maken deel uit van de inspanningen gericht op het verbeteren en het bevorderen van een gezonde leefstijl.


In de afgelopen jaren, hebben overheidsinstellingen een creatieve verscheidenheid aan programma's geïmplementeerd om het bewustzijn te vergroten, de motivatie om gezonde en positieve levensstijl keuzes te bevorderen.

Lifestyle is het resultaat van vele concurring factoren, waaronder gezonde voedselconsumptie, liet de nationale regering een reeks voedingsrichtlijnen, het aanbieden van salie advies over wat te eten, de beste manier om gerechten te bereiden, en de beste manier om te genieten.

De richtlijnen pleiten voor het gebruik van natuurlijke ingrediënten, het vermijden van industriële verwerking, en de teelt van een gedeelde culinaire cultuur, waar gezinnen kopen, koken en genieten van eten samen - deze innovatieve aanpak onlosmakelijk verbonden levensstijl met dieet en gezond leven, een hoeksteen van Carioca levensstijl.

Rio de Janeiro deelstaatregering routinematig sponsort reclamecampagnes, evenals een verscheidenheid aan gratis outdoor sportscholen en grootschalige wedstrijden en activiteiten in de stad, met nadruk op de brede waaier van prachtige natuurgebieden en door de mens gemaakte structuren vrij beschikbaar voor alle cariocas.

Indrukwekkende stad-brede fietspaden zijn gebouwd, evenals nieuwe skate parken, de toegang tot de openbare ruimte te democratiseren en het bevorderen van diverse fitness-activiteiten - de meeste stranden is Rio de Janeiro zijn uitgerust met kleine sportscholen gratis te gebruiken, terwijl veel districten in de stad zijn de thuisbasis van de publieke en de moderne open-air sportscholen voor ouderen.

Toe te voegen aan om de stad gesponsorde fietspaden, hebben particuliere ondernemingen beschikbare publieke fietsen die kunnen worden gehuurd en afgezet heel gemakkelijk over Rio de Janeiro, de verdere bevordering van actieve levensstijl en de democratisering van de ruimtes gemaakt.

Een aantal van de onafhankelijke ondernemingen bieden lessen en activiteiten van de groep, zich bewust van het verlangen cariocas 'aan te gaan met hun omgeving en hun ervaringen te delen met elkaar.

Dans, muziek, koken, krijgskunst en surflessen fungeren als een manier om te tikken in een rijke en levendige geschiedenis en het toevoegen van persoonlijke repertoires.

Schitterend natuurlijke aanbod van de stad, in combinatie met de voortdurende instroom van praktijken uit de hele wereld, hebben een rijke schakering aan culturele tradities en identiteiten gevormd; waardoor een breed scala van Carioca levensstijl die, terwijl schijnbaar anders, allemaal vieren liefde voor het leven en het belang van anderen.